Sluit deze melding
Menu

Sensatie Meiners blijft uit op WK reuzenslalom

Geplaatst op 17 februari 2017

Maarten Meiners leek op de WK alpineskiën in St. Moritz even op weg naar de beste prestatie uit zijn carrière. Met startnummer 49 knalde hij in de eerste run van de reuzenslalom naar een indrukwekkende 25ste plaats. In de tweede run vloog de Nederlander er bovenin de course echter uit, waardoor hij ‘did not finish’ achter zijn naam kreeg. Meiners: “Hier baal ik heel erg van.”

De Oostenrijker Marcel Hirscher veroverde de wereldtitel (2.13,31). Zijn landgenoot Roland Leitinger pakte zilver (2.13,56) en de Noor Leif Kristian Haugen brons (2.14,02). Meiners had gehoopt achter deze wereldtoppers in de top 30 te eindigen.

Meiners: “Ik weet dat ik goed in vorm ben en in de eerste run heb ik gewoon slim geskied. Een deel van de course was relatief vlak en op die stukken kon ik flink aanvallen. In de tweede run wilde ik hetzelfde doen. Daarbij moet je natuurlijk risico nemen en dat ging niet goed. Ik kwam te veel op mijn binnenski en vloog eruit. Dat is heel erg jammer, maar het enige wat ik nu nog kan doen is het positieve van vandaag meenemen. Ik ben blij dat de eerste run zo goed ging en dat geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen.”

Andere Nederlanders

Op de WK komt Meiners niet meer in actie. Steffan Winkelhorst, die op de reuzenslalom als 41ste eindigde, start nog wel op het onderdeel slalom. Daarvoor hebben ook de Nederlanders Steven Théolier en Spike van der Haas aan de WK-limiet voldaan. Zij moeten morgen zeer waarschijnlijk eerst een kwalificatierace skiën voor het hoofdtoernooi op zondag.

Voor de vrouwen staat de WK slalom morgen op het programma. Ondanks dat Adriana Jelinkova in de kwalificatierace vandaag de finish niet haalde, mag zij wel in het hoofdtoernooi starten. Ieder land mag namelijk sowieso één deelnemer per wedstrijd afvaardigen.

De volledige uitslagen zijn hier te vinden.
Meer informatie op de officiële website van St. Moritz 2017.

1 Reactie

Comments are closed.