Sluit deze melding
Menu
Talentherkenning

Als professionele sportbond begeleidt de NSkiV bijzondere talenten en topsporters in hun ontwikkeling. Voor sporters die de ambitie, het talent en het doorzettingsvermogen hebben om hogerop te komen zijn er nationale selecties of maatwerkondersteuningen. Leden van deze nationale selecties worden door de NSkiV ondersteund middels het inrichten van een topsportprogramma of op individueel niveau in een maatwerk traject.

De topsportprogramma’s en maatwerktrajecten van de NSkiV heeft tot doel het behalen van podiumplaatsen tijdens World Cups, wereldkampioenschappen en uiteindelijk de Olympische Spelen. Het topniveau in iedere sport is alleen bereikbaar voor een klein aantal zeer grote talenten; de weg er naartoe is lang en moeilijk.

De NSkiV heeft de ambitie en de capaciteit om van toptalenten ook topatleten te maken. In dit proces van jonge talentvolle atleet naar topsporter biedt de NSkiV ondersteuning aan atleten die zijn opgenomen als selectielid.

Talentherkenning/-ontwikkeling

Talentherkenning en –ontwikkeling zijn het voorstadium van topsport. Het zijn dan ook een apart onderdelen in de organisatie, met specifieke doelstellingen waarbij gebruik gemaakt wordt van de organisatiestructuur van het breedtesport- en het topsportprogramma. Talentherkenning heeft bij de NSkiV een interdisciplinair karakter. Daar waar mogelijk zullen de disciplines alpine en snowboard van elkaar leren, elkaar aanvullen en gezamenlijke activiteiten uitvoeren.

Voor elke discipline zijn er jaarlijks verschillende selectie methoden waarbij talentvolle sporters kunnen worden geselecteerd voor het talentherkennings/-ontwikkelingsprogramma.

Alpine ski beloften
Ski alpine
Skiërs die geboren zijn in de jaren 2003, 2002, 2001 en 2000 maken in het seizoen 2015-2016 deel uit van de Beloften. Elk seizoen wordt deze groep...
Nederlandse-snowboard-rookies
Snowboard freestyle
Het Rookie Team is de jeugdselectie (Talentherkenning) van de Nederlandse Ski Vereniging en is de opstap naar de talentontwikkelings- en nationale...
Van Fundament tot Talent
Van FUNdament tot Talent
In samenwerking met de Johan Cruyff Foundation en NOC*NSF wil de NSkiV het aanbod aangepaste wintersporten vergroten. Gezamenlijk is het traject...