Sluit deze melding
Menu
Wedstrijdtrainingen

In Nederland zijn er naast de nationale selectie ook veel jonge talenten die actief aan de wedstrijdsport doen. Deze groep neemt deel aan (inter)nationale wedstrijden.

In het winterseizoen worden er wedstrijdtrainingen georganiseerd voor mensen met een handicap die interesse hebben in het aangepast alpineskiën en snowboarden.

Onder leiding van deskundige NSkiV-trainers worden er trainingen opgezet en gefaciliteerd voor de geïnteresseerden. Het doel hierbij is om mensen met een handicap kennis te laten maken met de wedstrijdkant van de wintersport. Gezien het succesvolle verloop van deze trainingen heeft de NSkiV als onderdeel van het plan ‘Van FUNdament tot Talent’ de groep uitgebreid en aangepast snowboard toegevoegd aan het programma.

Met het aanbieden van deze wedstrijdtrainingen tracht de NSkiV het aantal wedstrijdsporters met een lichamelijke beperking te vergroten. Daarom wordt ook al tijdens de wintersportFUNdag naar potentiële talenten gekeken en gescout.

Ben jij een enthousiaste ambitieuze wintersporter en kun je zelfstandig naar beneden komen, dan ben jij ook van harte welkom op de wedstrijdtrainingen van de NSkiV. Via de coördinator aangepast wintersporten Caroline Ooms (c.ooms@wintersport.nl) kun jij je opgeven.